sobota 29. prosince 2018

Pečená zelenina

Pekáč před pečením

Potřebujete zeleninu, vyberte si, co máte rádi:
    • dýni,
    • mrkev,
    • pórek,
    • brambory,
    • cibuli,
    • česnek,
    • řepu,
    • celer,
    • petržel (té možná raději méně, protože je hodně aromatická),
    • ...,
    • sůl, 
    • příp. koření.

    Nakrájíte oloupanou či oškrábanou rozmanitou zeleninu na drobnější části: kolečka, plátky, dílky, osolíte a dáte péct do trouby přibližně na půl hodiny. 

    Můžete posypat oblíbeným kořením (kmínem, provencálským, grilovacím...). Někdo lehce pokape olejem. My pečeme jenom tak nasucho a pak dlabeme s tatarkou, nebo pokapané olivovým olejem.

    Recept jsem kdysi objevila v nějaké kuchařce a navzdory protestům rodiny vyzkoušela. Všem zachutnal a už se u nás několik let dělá v různých obměnách.

    Žádné komentáře: