Už nějakou dobu jsem pomýšlela na to, že si vyzkouším některá cizí jídla a prozkoumám zahraniční kuchyni. Začala jsem Itálií, ale zajímá mě i Francie, arabská kuchyně, čínská jídla a v neposlední řadě také středověká. Co tu pro vás mám? Všechno jenom mnou vyzkoušené!
Ve všech oblastech se mi osvědčilo abecední řazení, takže ho najdete i zde, jak u názvů zemí, tak i u názvů jídel.
Americká kuchyně
Arabská kuchyně
- Citróny nakládané v cukru a soli,
- Císařská snídaně
- Hummus = cizrnová pasta,
- Pstruh na arabský způsob: můj recept, nikoli tradiční jídlo,
Česká kuchyně
- Celerová pomazánka à la humr – spíš pro ukázku české tvořivosti, ne že by to bylo typické české jídlo,
- Falešný tatarák – spíš pro ukázku české tvořivosti, než že by to bylo typické české jídlo,
- Míchaná vajíčka na cibulce
- Ořechovka (svatojánský likér)
- Pečená vepřová plec – možno jíst i za studena,
Francie
- Brambory (tartiflette)
- Rebarborový koláč
- Ratatouille = směs zeleniny trochu připomínající lečo,
Indie
Itálie
Moje povídání: Italská kuchyně.
- Čokoládový koláč s tvarohem,
- Květák po italsku, zařazen spíš z legrace než doopravdy!
- Limoncello: 1. varianta, 2. varianta, 3. a 4. varianta, Deník mého limoncella
- Nocino – ořechovka v Itálii (českou, najdete zde, ale dělají se v podstatě stejně)
- Panettone = něco jako naše vánočka,
- Předkrmy z listového těsta,
- Spaghetti alla carbonara (Špagety po uhlířsku)
Středověká kuchyně
Švýcarsko
Nechte si chutnat!
Žádné komentáře:
Okomentovat