sobota 28. září 2019

Houbové řízky

Potřebujete:

  • velké houby
  • sůl
  • kmín
  • 2 vejce
  • 1 lžíce piva nebo mléka (na obalování)
  • strouhanka (na obalování)
  • olej na smažení

Nejprve nasbírejte velké jedlé houby, hřiby (masáky). Očistěte a nakrájejte na velké kusy - klobouky třeba rozpulte podélně. Pokud jsou opravdu velké, můžete nakrájet na plátky. Dělají se jenom klobouky, nohy nasušte třeba na polívku.

Osolte, aby zvlhly a lepila se na ně mouka.

Obalte v mouce.

Obalte v rozmíchaném vajíčku se lžicí mléka nebo piva. 

Obalte ve strouhance. 

Ve středně teplém oleji osmažte se všech stran houbové řízky stejně jako se třeba smaží květák. 

Žádné komentáře: