pondělí 11. května 2015

Citrónový extrakt

Výborně se hodí do pečení, když potřebujete citrónovou kůru. Můžete buď dát lžíci vodky, nebo vylovit kůru samotnou. Záleží na délce louhování, aby ještě měla nějakou chuť. 

Potřebujete:
  • 5 biocitrónů,
  • láhev vodky (0,5 litru).
Citróny omyjte v teplé vodě, aby později lépe pouštěly šťávu, tu můžete nalít do vody a přidat med (velice zdravé), použít do citrónových muffinů apod.

Oškrábejte citrónovou kůru – ale jen to žluté, abyste to neměli hořké. Můžete ji nastrouhat na struhadle nebo ji odříznout škrabkou na brambory.

Kůru dejte do vodky, protřepte a skladujte v chladu a temnu. Už po týdnu či dvou můžete používat, ale ideální bude nechat měsíc či dva odležet. Občas protřepat.

Žádné komentáře: