Výborně se hodí do pečení, když potřebujete citrónovou kůru. Můžete buď dát lžíci vodky, nebo vylovit kůru samotnou. Záleží na délce louhování, aby ještě měla nějakou chuť.
Potřebujete:
- 5 biocitrónů,
- láhev vodky (0,5 litru).
Citróny omyjte v teplé vodě, aby později lépe pouštěly šťávu, tu můžete nalít do vody a přidat med (velice zdravé), použít do citrónových muffinů apod.
Oškrábejte citrónovou kůru – ale jen to žluté, abyste to neměli hořké. Můžete ji nastrouhat na struhadle nebo ji odříznout škrabkou na brambory.
Kůru dejte do vodky, protřepte a skladujte v chladu a temnu. Už po týdnu či dvou můžete používat, ale ideální bude nechat měsíc či dva odležet. Občas protřepat.
Žádné komentáře:
Okomentovat