pondělí 21. července 2014

Grilovaný chřest se zálivkou

Potřebujete:
  • bílý chřest,
  • olivový olej,
  • sůl a pepř,
  • máslo,
  • cibule,
  • cukr,
  • 1 lžička plnotučné hořčice,
  • 2 lžičky jablečného octa.
Postup: Chřest oloupejte a odstraňte dřevnaté konce dlouhé asi 4 cm. Dejte na pánev, zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Zprudka opečete ze všech stran.

Na zálivku rozhřejete máslo, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Vsypte nadrobno nasekanou cibulku, osolte a opepřete. Spíše na mírném plameni za stálého míchání osmahňete dozlatova. Vyšlehejte olivový olej s hořčicí a jablečným octem. (Někdy se dost vzpouzí.) Přimíchejte cibulku a směsí přelijte chřest.

Žádné komentáře: