Potřebujete (pro 4 lidi):
- kapustu,
- dušené houby (zmražené nebo naložené, ale ne nakyselo!),
- 1 cibule,
- kousek špeku pro vůni,
- sůl,
- kmín,
- pepř,
- 1 bramboru,
- 3 stroužky česneku.
Na trošce špeku osmažte cibulku nakrájenou na kostičky. Kapustu rozpulte a nakrájejte na proužky (jako se krájí zelí) a nasypte ji do hrnce. Lehce podlijte vodou – dejte jí jen tolik, aby se vypařila. Přidejte na tenké plátky nakrájenou bramboru, která slouží k zahuštění.
Zvlášť na pánvi uduste houby se solí a kmínem, hodí se, když jsou nakrájené na větší kusy cca čtverce o straně 2 cm.
Kapustu duste asi 45 minut. Až bude skoro hotová, přidejte houby a ještě chvíli společně poduste. Na závěr přidejte rozmačkaný česnek.
Žádné komentáře:
Okomentovat