Potřebujete:
- pár piškotů,
- uvařenou silnou malou kávu (přeceďte),
- trochu rumu,
- 1 ks mascarpone (nebo Maskara z Polné),
- 1 ks bílého jogurtu cca 150 g,
- 1 ks zakysané smetany cca 150 g,
- 100 g moučkového cukru,
- ovoce, např. kompotovaný ananas,
- trošku kakaa na posypání dortu,
- + dortovou formu a alobal.
V misce smíchejte mascarpone s jogurtem a zakysanou smetanou a cukrem.
Dortovou formu vyložte alobalem a následně piškoty (i pěkně po stranách – bříšky dovnitř, aby držely). Piškoty pokapejte směsí kávy a rumu, ale tak, abyste je jen lehce navlhčily, ne aby se vám roztekly.
Potřete polovinou krému, vyskládejte kousky ovoce a poklaďte novou vrstvou piškotů. Pokapejte je, znovu dejte krém a ovoce. Posypte kakaem.
Variantou je použít měkký tvaroh, šlehačku a jogurt, případně pomazánkové máslo (ale bez příchutě!). Na závěr můžete celý dort přelít želatinou (už nedáváte kakao).
Dortovou formu vyložte alobalem a následně piškoty (i pěkně po stranách – bříšky dovnitř, aby držely). Piškoty pokapejte směsí kávy a rumu, ale tak, abyste je jen lehce navlhčily, ne aby se vám roztekly.
Potřete polovinou krému, vyskládejte kousky ovoce a poklaďte novou vrstvou piškotů. Pokapejte je, znovu dejte krém a ovoce. Posypte kakaem.
Variantou je použít měkký tvaroh, šlehačku a jogurt, případně pomazánkové máslo (ale bez příchutě!). Na závěr můžete celý dort přelít želatinou (už nedáváte kakao).
Žádné komentáře:
Okomentovat