středa 20. ledna 2016

Nepečný dort s mascarpone

Potřebujete:
  • pár piškotů,
  • uvařenou silnou malou kávu (přeceďte),
  • trochu rumu,
  • 1 ks mascarpone (nebo Maskara z Polné),
  • 1 ks bílého jogurtu cca 150 g,
  • 1 ks zakysané smetany cca 150 g,
  • 100 g moučkového cukru,
  • ovoce, např. kompotovaný ananas,
  • trošku kakaa na posypání dortu,
  • + dortovou formu a alobal.
V misce smíchejte mascarpone s jogurtem a zakysanou smetanou a cukrem.

Dortovou formu vyložte alobalem a následně piškoty (i pěkně po stranách – bříšky dovnitř, aby držely). Piškoty pokapejte směsí kávy a rumu, ale tak, abyste je jen lehce navlhčily, ne aby se vám roztekly.

Potřete polovinou krému, vyskládejte kousky ovoce a poklaďte novou vrstvou piškotů. Pokapejte je, znovu dejte krém a ovoce. Posypte kakaem.

Variantou je použít měkký tvaroh, šlehačku a jogurt, případně pomazánkové máslo (ale bez příchutě!). Na závěr můžete celý dort přelít želatinou (už nedáváte kakao).

Žádné komentáře: