pondělí 6. dubna 2015

Spaghetti alla carbonara

Říká se jim také špagety po uhlířsku. Potřebujete na ně:
  • 400 g špaget,
  • 200 g anglické slaniny, pancetty, uzeného bůčku, sušené šunky,
  • 1 lžíce oleje,
  • česnek,
  • 4 vajec (někde používají jen žloutky),
  • 1 lžíci smetany na vaření,
  • 50 g strouhaný parmazán,
  • mletý pepř,
  • příp. šalotka.
Uvařte špagety podle návodu.

Slaninu nakrájejte na kostičky a dejte na pánev vysmažit na oleji. Po chvíli přidejte na plátky nakrájený česnek (příp. nasekanou šalotku) a společně smažte až ze slaniny budou škvarky. 

V misce vyšlehejte vajíčka, přidejte parmazán a pepř. Přilijte smetanu.
 
Ke slitým těstovinám přimíchejte slaninu s česnekem a sundejte je z ohně. Po chvilce vmíchejte smetanu s vajíčky a promíchávejte, dokud se vajíčka nezatáhnou.

K jídlu můžete podávat zeleninový salát.

Žádné komentáře: