Potřebujete:
- uvařený květák (nebo jej dejte na 10 minut vařit),
- polohrubou mouku (můžete použít kukuřičnou),
- sůl,
- pepř,
- 2 vejce,
- olej na smažení,
- podle verze:
- ČESKÉ placičky: česnek, majoránku, kmín,
- ARABSKÉ placičky: římský kmín (rozemelte),
- příp. hrst ovesných vloček.
Uvařený květák rozmačkejte šťouchadlem na brambory, osolte, opepřete, vmíchejte dvě celá vajíčka a případně ovesné vločky. Nechte chvíli nasáknout.
Podle potřeby přidejte mouku tak, abyste získali středně husté těsto (příliš tekuté by se vám rozpadalo a nešlo by dobře otáčet). Vmíchejte koření podle zvolené verze.
Na rozpáleném oleji smažte dozlatova. Na závěr osušte přebytečný omastek z placiček do ubrousku.
Žádné komentáře:
Okomentovat