Potřebujete:
- pstruha,
- nakládané citróny (návod najdete na mém blogu),
- plátek másla (nebo pokapejte olivovým olejem),
- koření zátar (viz konec článku), pro příště se nabízí římský kmín, koriandr, kardamom a skořice...,
- pečicí papír,
- příloha: pita chléb
Pstruha omyjte, z obou stran i uvnitř posypte zátarem, přidejte silnější plátek másla a dovnitř vložte kouky asi ze čtvrtiny nakládaného citrónu.
Zaviňte pstruha do pečicího papíru, on pak zůstane více šťavnatý a dejte péct na půl hodiny na 200 °C. Chcete-li být styloví, podávejte s pita chlebem
Zaviňte pstruha do pečicího papíru, on pak zůstane více šťavnatý a dejte péct na půl hodiny na 200 °C. Chcete-li být styloví, podávejte s pita chlebem
Zattar, zahtar
Jedná se o kořenící směs oblíbenou v Jordánsku pro ovonění grilovaného skopového. Je kombinací oříškově chutnajícícho sezamu, aromaticky vonícícho tymiánu (majoránky) a kyselého sumahu (sumacu), což je purpurově zbarvený prášek připravený mletím plodů stromu zvaného „sumac“. Má ostře kyselou chuť s mírně stahujícím účinkem. (zdroj: Dadalova kuchařka)
Přímo na krabičce, kterou mám já je napsáno:
„Arabské koření Za'tar z Palestiny: Za'tar je tradiční směs koření z Blízkého Východu. Servíruje se v misce; nejdříve se chléb namočí v olivovém oleji, tvarohu nebo jogurtu a potom v Za'taru. Takto je podáván celý den při různých příležitostech.“ Dovezla ho společnost Fair Trade Centrum s. r. o.
Přímo na krabičce, kterou mám já je napsáno:
„Arabské koření Za'tar z Palestiny: Za'tar je tradiční směs koření z Blízkého Východu. Servíruje se v misce; nejdříve se chléb namočí v olivovém oleji, tvarohu nebo jogurtu a potom v Za'taru. Takto je podáván celý den při různých příležitostech.“ Dovezla ho společnost Fair Trade Centrum s. r. o.
Žádné komentáře:
Okomentovat