Dvě varianty velice jednoduchého ředkvičkového salátu.
Ředkvičky s petrželkou
- 2 svazky ředkviček,
- čerstvou petrželku (nebo jinou oblíbenou bylinku) – asi tak hrst lístků,
- sůl,
- pepř,
- citrón,
- olivový olej.
Ředkvičky umyjte a očistěte, nakrájejte na kostičky a přidejte najemno nasekanou petrželku. Osolte, opepřete, přidejte lžíci citrónové šťávy a pokapejte olivový olejem. Podávejte k masovým jídlům, nebo jako svačinku k chlebu s lučinou.
Ředkvičky s umeoctem
recept od Heleny Vlašínové
- 2 svazky ředkviček,
- umeocet.
Pozn.: Jelikož je umeocet velice slaný, nic dalšího nepotřebujete. Možná si na něj budete potřebovat chvíli zvyknout. Je zvláštně kyselý a slaný. S ředkvičkami chutná opravdu dobře. Koupíte ho ve zdravé výživě.
Žádné komentáře:
Okomentovat