středa 10. června 2015

Třešňový (ovocný) srnčí hřbet

Potřebujete:
  • 175 g změklého másla,
  • 175 g krystalového cukru (můžete použít např. levandulový jako já) nebo světlý třtinový, příp. k třešním by se hodil i středně tmavý,
  • 250 g hladké mouky (půl na půl s celozrnnou je to zdravější),
  • 1/2 prášku do pečiva,
  • 3 vejce,
  • 3 lžičky vanilkového extraktu,
  • 175 g ovoce zbaveného pecek (dala jsem odhadem co bylo, asi více),
  • mixér/šlehač.
Postup
Pokud si máslo nepřipravíte dostatečně předem, doporučuji ho rozehřát na nízkou teplotu v kastrůlku. V misce nebo robotu ušlehejte máslo s cukrem, moukou smíchanou s kypřicím práškem, vejce a vanilkový extrakt. Šlehejte asi pět minut, těsto má být husté a přitom nadýchané. Připomíná například těsto na bábovku.

Do formy nalijte trochu těsta na pokrytí dna, posypte polovinou ovoce nakrájeného na kousky (příp. posypte skořicí pro zimní variantu), zalijte částí těsta, znovu posypte ovocem a naposledy zalijte.
 
V troubě pečte přibližně hodinu na 180 °C. Je vhodné dát buchtu na nejnižší polohu, aby se vám shora moc nepřipekla.

P. S.: Co nejdéle neochutnávejte, jinak ji hned zblajznete. ;-))

Žádné komentáře: