Pro začínající kuchařky v domácnosti jsem připravila pár rad od starších a moudřejších, aneb lepší poučit se na cizích chybách. Samozřejmě budou různé poznámky přibývat... taky se pořád učím (i ze svých chyb). Horší je, že některé opakuji!
- Vejce nejdřív očuchej, než je přidáš do těsta. Naťukni nožem, čuchni a pak případně rozpul a přidej k těstu, do misky či kamkoliv jinam.
- Játra se solí až po usmažení, jinak ztvrdnou.
- Cibule se krájí. Když ji dáte do mixéru na delší dobu, zhořkne. Opravdu.
Trocha psychologie:
- Na recept se podívej dřív než před samotným vařením, možná se má něco rozležet, roztát, příp. až po smíchání uležet nebo vychladit. Tento čas je potřeba připočítat k přípravě, abyste jídlo, které trvá půl hodiny nejedli místo v šest v deset, protože předtím musí vykynout těsto.
Žádné komentáře:
Okomentovat