Návod jsem našla na internetu - znělo to divně, ale přesto... nebo právě proto jsem to musela vyzkoušet, když jsme zrovna tou dobou měli doma švestky.
Potřebujete:
- 500 ml pecek ze švestek,
- a) 200 g cukru, b) moje zkušební varianta – použít černý třtinový cukr,
- 700 ml vodky nebo jiného čirého destilátu min. 30% alk.
Pecky vložte do sklenice sirokým hrdlem (do láhve alkoholu je opravdu nenacpete, pokud nemáte nějaké mrňavé). Přidejte k nim cukr a zalijte alkoholem.
Láhev uzavřete a postavte na teplé místo. Nechte macerovat 3–4 měsíce. Po této dobe pecky odceďte, likér případne přefiltrujte přes papírový filtr na kávu a naplňte jej do lahví.
P. S.: Chutná to moc dobře! Zejména s tím černým třtinovým cukrem.
Zdroj:
http://www.labuznik.cz/recept/liker-ze-svestkovych-pecek/
1 komentář:
Tez jsem tomu neverila,ale zkusila a je to vyborne.
Letos delam znovu,ale cerny trtinovy cukr u nas nesezenu.
Okomentovat