pondělí 22. září 2014

Likér ze švestkových pecek

Návod jsem našla na internetu - znělo to divně, ale přesto... nebo právě proto jsem to musela vyzkoušet, když jsme zrovna tou dobou měli doma švestky.

Potřebujete:
  • 500 ml pecek ze švestek,
  • a) 200 g cukru, b) moje zkušební varianta – použít černý třtinový cukr,
  • 700 ml vodky nebo jiného čirého destilátu min. 30% alk. 
Pecky vložte do sklenice sirokým hrdlem (do láhve alkoholu je opravdu nenacpete, pokud nemáte nějaké mrňavé). Přidejte k nim cukr a zalijte alkoholem.

Láhev uzavřete a postavte na teplé místo. Nechte macerovat 3–4 měsíce. Po této dobe pecky odceďte, likér případne přefiltrujte přes papírový filtr na kávu a naplňte jej do lahví.

P. S.: Chutná to moc dobře! Zejména s tím černým třtinovým cukrem.

Zdroj:
http://www.labuznik.cz/recept/liker-ze-svestkovych-pecek/

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

Tez jsem tomu neverila,ale zkusila a je to vyborne.
Letos delam znovu,ale cerny trtinovy cukr u nas nesezenu.