čtvrtek 4. září 2014

Zapečený lilek s náplní

Suroviny
  • trochu oleje na smažení
  • kousek slaniny pro vůni,
  • 1 cibule,
  • zelené koření (oregano, provensálské apod.),
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lilek,
  • případně navíc 1 cuketa.
Postup
Na trošce oleje rozpečte slaninu, orestujte cibulku a opečte mleté maso (v případě zoufalství třeba suchý salám). Okořeňte bylinkami (použila jsem Anděl strážný od Sonnenntoru, ale je to víceméně jedno, co máte rádi – oregáno, provensálské atp.).

Rozehřejte troubu na 200° a připravte si pekáček na lilek.

Vydlabejte vnitřek lilku a spolu s na kostičky nakrájenou cuketou přidejte do pánve a lehce osmažte. Vmíchejte rozmačkaný česnek a nasekanou petrželku. Směs můžete osolit a opepřit, pokud je to třeba.

Lilek naplňte směsí z pánve a dejte přibližně na půl hodiny zapéct do trouby. Může se jíst samotné, bez přílohy. Jen pozor na vypékání tuku ze slaniny a masa, abyste to neměli příliš mastné.

P. S.: Všechna náplň se vám tam nejspíš nevejde, takže ji můžete využít např. druhý den k těstovinám.

Žádné komentáře: