Suroviny
- trochu oleje na smažení
- kousek slaniny pro vůni,
- 1 cibule,
- zelené koření (oregano, provensálské apod.),
- 2 stroužky česneku
- 1 lilek,
- případně navíc 1 cuketa.
Postup
Na trošce oleje rozpečte slaninu, orestujte cibulku a opečte mleté maso (v případě zoufalství třeba suchý salám). Okořeňte bylinkami (použila jsem Anděl strážný od Sonnenntoru, ale je to víceméně jedno, co máte rádi – oregáno, provensálské atp.).
Rozehřejte troubu na 200° a připravte si pekáček na lilek.
Vydlabejte vnitřek lilku a spolu s na kostičky nakrájenou cuketou přidejte do pánve a lehce osmažte. Vmíchejte rozmačkaný česnek a nasekanou petrželku. Směs můžete osolit a opepřit, pokud je to třeba.
Lilek naplňte směsí z pánve a dejte přibližně na půl hodiny zapéct do trouby. Může se jíst samotné, bez přílohy. Jen pozor na vypékání tuku ze slaniny a masa, abyste to neměli příliš mastné.
P. S.: Všechna náplň se vám tam nejspíš nevejde, takže ji můžete využít např. druhý den k těstovinám.
Žádné komentáře:
Okomentovat