Potřebujete:
- 125 g másla,
- 125 g krupicového cukru,
- 3 vejce,
- 100 g hladké mouky (můžete použít celozrnnou a budete to mít zdravější)
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva,
- 50 g mletých mandlí,
- 2 jablka nakrájená na kousky + pár plátků na vrch,
- 100 g ostružin,
- 1 lžička mleté skořice,
- 2 lžíce cukru,
- 1 lžíce másla nakrájená na kousíčky,
- hrst oloupaných opražených lískových oříšků.
Postup
Pozor! Je děsně dobrá a vláčná, a tak trochu „samožratelná“. ... Bohužel jsem to snědla tak rychle, že jsem fotku ani nestačila udělat.
Troubu předehřejte na 160°C. Máslem vymažte kulatou dortovou formu (koláč má být kulatý) a vysypte ji hrubou moukou.
Pozor! Je děsně dobrá a vláčná, a tak trochu „samožratelná“. ... Bohužel jsem to snědla tak rychle, že jsem fotku ani nestačila udělat.
Troubu předehřejte na 160°C. Máslem vymažte kulatou dortovou formu (koláč má být kulatý) a vysypte ji hrubou moukou.
Vyšlehejte máslo s krupicovým cukrem do krému, pak postupně přilévejte vejce a všlehávejte je do hmoty. Kdyby se směs srážela přisypte trochu hladké mouky ještě než vlijete všechna vajíčka. Já to měla v pohodě (v mixéru).
Smíchejte mouku s práškem do pečiva a spolu s mletými mandlemi vmíchejte opatrně do těsta. Vmíchejte nakrájená jablka a ostružiny, vlijte do formy a poklaďte plátky jablek pro ozdobu. Posypte skořicí, cukrem a máslem. Vložte do trouby a pečte 50 minut. Až bude buchta hotová, posypte ji nasekanými opraženými lískovými oříšky a pro hezčí vzhled můžete pocukrovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat