- 3 mrkve,
- 2 jablka,
- 3 lžíce tekutého (!) medu,
- 2 lžíce citrónové šťávy,
- hrst opraných hrozinek (pro dospělé mohou být třeba hodinu namočené do rumu).
Postup
Oškrábejte mrkev a spolu s jablky ji nastrouhejte najemno. Vsypte do misky a promíchejte s medem. Pokapte citronem, vsypte rozinky (můžete vlít i zbytek rumu) a zamíchejte. Pro lepší chuť nechte chvilku odležet.
Tip: Parádní svačinka i Svěrákův „sebák“, tzn. něco s sebou. Skvělý způsob jak do dětí dostat mrkev, které by se jinak ani nedotkly. Aspoň u mě to fungovalo.
P. S.: Zkoušela jsem namočit rozinky (oba tvary: hrozinka i rozinka jsou správně) do griotky a bylo to taky dobré.
Oškrábejte mrkev a spolu s jablky ji nastrouhejte najemno. Vsypte do misky a promíchejte s medem. Pokapte citronem, vsypte rozinky (můžete vlít i zbytek rumu) a zamíchejte. Pro lepší chuť nechte chvilku odležet.
Tip: Parádní svačinka i Svěrákův „sebák“, tzn. něco s sebou. Skvělý způsob jak do dětí dostat mrkev, které by se jinak ani nedotkly. Aspoň u mě to fungovalo.
P. S.: Zkoušela jsem namočit rozinky (oba tvary: hrozinka i rozinka jsou správně) do griotky a bylo to taky dobré.
Žádné komentáře:
Okomentovat