Napadlo mě, že bych mohla udělat speciální štítek pro recepty vhodné pro to které období – však víte, jak dneska frčí dělat jídlo z čerstvých právě dostupných surovin. A myslím, že to je rozumný trend. Takže na podzim se hodí recepty z(e):
- cuket,
- česneku,
- dýní,
- hub,
- nových brambor,
- řepy,
- švestek.
A víte co? Příští týden budu zveřejňovat právě takové recepty.
A ten štítek? Nevím, ještě si to rozmyslím, aby tu nebylo přeštítkováno.
Cuketu můžete upravovat všemi možnými způsoby – smažit, péct – udělat z ní polévku...
Česnek můžete využít v česnečce nebo při potírání topinek... také si doma můžete udělat tatarák.
Z dýně si můžete udělat polévku, přidat ji do zeleniny na pečení do trouby, nebo z ní udělat koláč...
Houby se dají jíst dušené s masem, nebo jen s těstovinami, obalované a smažené jako řízky, sušit a v zimě přidávat do polévek...
Nové brambory se hodí do salátů, i na pečení (s česnekem nebo kořením), můžete si je udělat „na loupačku“...
Řepa chutná výborně pečená v troubě a to dokonce i těm (= já), kteří ji nemají rádi ze salátů s křenem ze školních jídelen.
Ze švestek můžete udělat koláč, dát si je teplé k makové zmrzlině, nebo si je naložit do rumu...
Cuketu můžete upravovat všemi možnými způsoby – smažit, péct – udělat z ní polévku...
Česnek můžete využít v česnečce nebo při potírání topinek... také si doma můžete udělat tatarák.
Z dýně si můžete udělat polévku, přidat ji do zeleniny na pečení do trouby, nebo z ní udělat koláč...
Houby se dají jíst dušené s masem, nebo jen s těstovinami, obalované a smažené jako řízky, sušit a v zimě přidávat do polévek...
Nové brambory se hodí do salátů, i na pečení (s česnekem nebo kořením), můžete si je udělat „na loupačku“...
Řepa chutná výborně pečená v troubě a to dokonce i těm (= já), kteří ji nemají rádi ze salátů s křenem ze školních jídelen.
Ze švestek můžete udělat koláč, dát si je teplé k makové zmrzlině, nebo si je naložit do rumu...
Žádné komentáře:
Okomentovat