Suroviny:
- 170 g krupicového cukru,
- 170 ml vody (u tekutých surovin jen 125 ml),
- příchuť:
- a) okurka;
- b) svazek meduňky (2 stonky) a svazek mateřídoušky (3 rostlinky).
Postup
a) Nahrubo nastrouhejte okurku, přilijte vodu a cukr a na středním ohni povařte, až se cukr rozpustí. Přeceďte do skleniček a rychle je zavřete. Uchovávejte raději v chladu. (Je takový trochu zvláštní, ale když si zvyknete na chuť okurky, může být příjemně osvěžující.)
b) Do vody s cukrem vhoďte oprané bylinky. Povařte, až se cukr rozpustí (a bude vám krásně vonět místnost -> možná by bylo lepší přikrýt pokličkou!) a slijte přes sítko do skleniček. Chuťově zajímavější.
Inspirace z Apetitu září 2013
a) Nahrubo nastrouhejte okurku, přilijte vodu a cukr a na středním ohni povařte, až se cukr rozpustí. Přeceďte do skleniček a rychle je zavřete. Uchovávejte raději v chladu. (Je takový trochu zvláštní, ale když si zvyknete na chuť okurky, může být příjemně osvěžující.)
b) Do vody s cukrem vhoďte oprané bylinky. Povařte, až se cukr rozpustí (a bude vám krásně vonět místnost -> možná by bylo lepší přikrýt pokličkou!) a slijte přes sítko do skleniček. Chuťově zajímavější.
Inspirace z Apetitu září 2013
Žádné komentáře:
Okomentovat