- 1 hrnek podmáslí – díky němu je bábovka úžasně vláčná,
- 2 vejce,
- 1 hrnek krystalového cukru,
- ½ hrnku oleje,
- 1 necelý prášek do pečiva,
- 1 ½ hrnku polohrubé mouky,
- 1 lžíce citrónového extraktu (viz můj blog),
- najemno nastrouhanou kůru z 1 bio citrónu (Pozor! Jen to žluté! Při použití bílé dužiny pod kůrou hrozí, že jídlo bude hořké.),
- čerstvé či sušené jedlé květy podle chuti (použila jsem pár sušených sedmikrásek, květů růží a hodně měsíčků),
- máslo a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy. Můžete péct jako obyčejný koláč, ale bábovka má hezčí tvar.
Moje oblíbená práce ve dvou mísách, přičemž jedna zůstane víceméně čistá! V první míse smíchejte podmáslí s vejci, cukrem a olejem. Přidejte lžíci citrónového extraktu a kůru z jednoho bio citrónu.
V druhé míse promíchejte mouku s práškem do pečiva. Přisypte prsty rozmělněné okvětní plátky květin bez stonků, které by kazily požitek z jídla. Měsíčky můžete nechat jako dlouhé žluté tyčinky. Vmíchejte sypkou směs do tekuté a nalijte do bábovkové formy.
Na 180°C pečte 40 minut. Zkontrolujte píchnutím špejle. Je-li po vytažení suchá, je bábovka upečená.
V druhé míse promíchejte mouku s práškem do pečiva. Přisypte prsty rozmělněné okvětní plátky květin bez stonků, které by kazily požitek z jídla. Měsíčky můžete nechat jako dlouhé žluté tyčinky. Vmíchejte sypkou směs do tekuté a nalijte do bábovkové formy.
Na 180°C pečte 40 minut. Zkontrolujte píchnutím špejle. Je-li po vytažení suchá, je bábovka upečená.
Žádné komentáře:
Okomentovat