čtvrtek 5. března 2015

Ratatouille

Potřebujete:
  • 1 lilek,
  • 1 větší cibule,
  • 3 stroužky česneku,
  • 1 zelená cuketka,
  • 1 červená paprika,
  • pár rajčat,
  • olivový olej,
  • sůl,
  • mletý pepř.
Lilek nakrájejte na plátky a osolte, aby pustily přebytečnou vodu. Poté plátky omyjte, osušte a nahrubo nakrájejte.

Na olivovém oleji si zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli. Po chvilce přidejte na plátky nakrájený česnek, lilek, na kostičky pokrájená rajčata, cuketu a papriku. Vše dobře osolte, opepřete a duste 15 až 30 minut.

Zelenina musí být měkká, ale nesmí z ní být kaše! Šťáva ze zeleniny by se měla vyvařit a zelenina na závěr jemně opéct. Nakonec vmíchejte nasekané čerstvé bylinky a stáhněte z ohně. Hotové ratatouille jezte jen tak, nebo podávejte s čerstvým pečivem. Výborné je ratatouille k masu.

Žádné komentáře: