Potřebujete:
- 1 lilek,
- 1 větší cibule,
- 3 stroužky česneku,
- 1 zelená cuketka,
- 1 červená paprika,
- pár rajčat,
- olivový olej,
- sůl,
- mletý pepř.
Lilek nakrájejte na plátky a osolte, aby pustily přebytečnou vodu. Poté plátky omyjte, osušte a nahrubo nakrájejte.
Na olivovém oleji si zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli. Po chvilce přidejte na plátky nakrájený česnek, lilek, na kostičky pokrájená rajčata, cuketu a papriku. Vše dobře osolte, opepřete a duste 15 až 30 minut.
Zelenina musí být měkká, ale nesmí z ní být kaše! Šťáva ze zeleniny by se měla vyvařit a zelenina na závěr jemně opéct. Nakonec vmíchejte nasekané čerstvé bylinky a stáhněte z ohně. Hotové ratatouille jezte jen tak, nebo podávejte s čerstvým pečivem. Výborné je ratatouille k masu.
Na olivovém oleji si zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli. Po chvilce přidejte na plátky nakrájený česnek, lilek, na kostičky pokrájená rajčata, cuketu a papriku. Vše dobře osolte, opepřete a duste 15 až 30 minut.
Zelenina musí být měkká, ale nesmí z ní být kaše! Šťáva ze zeleniny by se měla vyvařit a zelenina na závěr jemně opéct. Nakonec vmíchejte nasekané čerstvé bylinky a stáhněte z ohně. Hotové ratatouille jezte jen tak, nebo podávejte s čerstvým pečivem. Výborné je ratatouille k masu.
Žádné komentáře:
Okomentovat