Na 1 litr Potřebujete:
- 300 g karamelového kondenzovaného mléka (Salko, Caramelo apod.),
- 1 lžičku instantní kávy (příště ji tam nedám),
- 1 lžička vanilkového extraktu,
- špetka skořice,
- 250 ml brandy (rumu-tuzemáku),
- 350 ml smetany ke šlehání.
Prošlehejte dohladka karamelové kondenzované mléko se lžičkou instantní kávy rozpuštěné ve lžíci horké vody, vanilkovým extraktem, špetkou skořice a rumem. Bacha při velkých otáčkách to z mixéru stříká všude kolem, má-li kudy! :-)
Pak promíchejte se smetanou ke šlehání. Rozlijte do lahví. Podávejte na kostkách ledu nebo jen chlazené. V chladu vydrží nejméně 2 týdny.
P. S.: Můj první karamelový likér byl spíš kávový, asi proto, že kávy bylo moc (i ta jediná lžička) a karamelového mléka málo, i když jsem těch 300 g snad měla. Když ono je fakt strašně dobré, tak radši neochutnávejte předem!
Zdroj pro inspiraci:
http://www.apetitonline.cz/recepty/4342-karamelovy-liker.html
Pak promíchejte se smetanou ke šlehání. Rozlijte do lahví. Podávejte na kostkách ledu nebo jen chlazené. V chladu vydrží nejméně 2 týdny.
P. S.: Můj první karamelový likér byl spíš kávový, asi proto, že kávy bylo moc (i ta jediná lžička) a karamelového mléka málo, i když jsem těch 300 g snad měla. Když ono je fakt strašně dobré, tak radši neochutnávejte předem!
Zdroj pro inspiraci:
http://www.apetitonline.cz/recepty/4342-karamelovy-liker.html
Žádné komentáře:
Okomentovat