čtvrtek 14. ledna 2016

Dušená kapusta

Potřebujete (pro 4 lidi):
  • kapustu,
  • dušené houby (zmražené nebo naložené, ale ne nakyselo!),
  • 1 cibule,
  • kousek špeku pro vůni, 
  • sůl,
  • kmín,
  • pepř, 
  • 1 bramboru,
  • 3 stroužky česneku.
Na trošce špeku osmažte cibulku nakrájenou na kostičky. Kapustu rozpulte a nakrájejte na proužky (jako se krájí zelí) a nasypte ji do hrnce. Lehce podlijte vodou – dejte jí jen tolik, aby se vypařila. Přidejte na tenké plátky nakrájenou bramboru, která slouží k zahuštění. 

Zvlášť na pánvi uduste houby se solí a kmínem, hodí se, když jsou nakrájené na větší kusy cca čtverce o straně 2 cm.

Kapustu duste asi 45 minut. Až bude skoro hotová, přidejte houby a ještě chvíli společně poduste. Na závěr přidejte rozmačkaný česnek.

Žádné komentáře: