neděle 10. července 2016

Ledový salát s jahodami

Potřebujete:

  • balzamikový ocet,
  • třtinový cukr,
  • čerstvě mletý pepř,
  • ledový salát,
  • tři hrstě jahod.
Do misky nalejte asi dvě lžíce balzamikového octa a podle chuti doslaďte třtinovým cukrem tak, aby to bylo skoro takto samotné poživatelné. Nebo prostě tak jak to máte rádi, řekněme, že půl lžíce třtinového cukru by mohlo pro začátek stačit. Cukr se snažte co nejvíc rozpustit.

Omyjte jahody a zbavte je stopky. Přidejte je do misky k octu a cukru a trochu je rozmačkejte lžičkou. Stačí jen lehce, aby nasákly chuť a samy uvolnily trochu šťávy. Hezky tvarované kulaťoučké jahůdky vypadají na salátu dobře, takže z nich nemusíte dělat kaši.

Opepřete čerstvě namletým pepřem. Relativně hodně, ono se to pak v tom ledovém salátu trochu zmírní. 

Nechte rozležet a mezitím si nachystejte salát tak, že ho operete ve vodě a natrháte na menší kousky. Salát přesypte do ozdobné mísy nebo talíře, posypte jahodami a zalejte vzniklou šťávou s balzamikovým octem. Promíchejte a při jídle vychutnávejte léto.

P. S.: Na tenhle receptík jsem opravdu pyšná, protože je to celé jenom můj nápad. A navíc mi moc chutnal.

Žádné komentáře: