pondělí 17. dubna 2017

Pečené brambory a lilek

Potřebujete pro dva lidi:

  • 3 středně velké brambory,
  • příp. 1 lilek,
  • 150 g slaniny,
  • sůl,
  • kmín nebo rozmarýn, tymián... vaše oblíbené koření.

Kolegyně mi říkala, že jejich oblíbeným jídlem doma jsou brambory pečené v troubě ve tvaru ježků. Znamená to, že je překrojíte na poloviny a každou nařežete jako ježka (jako špekáček před opékáním). Posypete bylinkami: tymiánem, rozmarýnem, nebo tím, co máte rádi, a necháte v troubě péct. 

Její kreativní manžel jednou, když neměli pečicí papír, vymyslel upgrade v podobě plátku slaniny, na který brambory pokládal. A já stejným způsobem připravila k bramborám lilek a byla jsem opravdu nadšená.

Žádné komentáře: