Potřebujete:
- 1 kg brambor,
- 250 g pravé anglické slaniny,
- 350 g sýra (pivní sýr, hermadur nebo camembert),
- 50 g másla,
- sůl,
- pepř.
Aspoň jsme si k tomu přikrojili jarní cibulku. Doporučovaný je též nějaký zelený salátek, třeba z polníčku.
Postup je jednoduchý: Asi deset minut povaříte brambory ve slupce, pak je necháte malinko zchladnout a oloupete. Nakrájíte na centimetr tlustá kolečka.
Mezitím rozehřejete troubu na 200°C a nakrájíte anglickou slaninu na kostičky a sýr na plátky.
Máslem vymazaný pekáček pokladete pouze jednou vrstvou brambor, následně slaniny a navrch sýr. Pečete dvacet minut.
P. S.: Kdybych vařila podle Apetitu, byla by tam cibule i zakysaná smetana. Jinde zase radí sýr reblochon. Případně pro líné a na začátek podzimu, můžete brambory důkladně opláchnout a pak je nakrájet rovnou se slupkou. Někdo ještě před zapékáním podlije bílým vínem.
Žádné komentáře:
Okomentovat