čtvrtek 26. února 2015

Recepty pro ženy

Taky vás už unavují "recepty pro muže"?

Jsou chutné, lahodné, úžasné... a sotva se takové jídlo uvaří, můžete týden dojídat zbytky! Do kategorie "recepty pro muže" jsem zařadila všechna jídla, kde spotřebujete polovinu okurky, cukety, papriky, cibule, čínského zelí atp. Prostě jídla s nejméně deseti surovinama, z nichž vám aspoň část zbyde. A aby to byla jistota, mělo by se jednat o suroviny těžko znovu zkombinovatelné do nějakého jiného rozumného jídla.

Tak přesně tomuhle se snažím – ve svém vaření i na blogu – vyhnout. Snažím se vařit tak, aby po mně nezůstávala spoušť v ledničce a ve špajzu. 

A proč jsem to nazvala "recepty pro muže"? Protože bývají pracné, vyladěné, náročné a hlavně (asi už předem) počítají s tím, že se zbytkama si žena nějak poradí.

P. S.: Takové recepty taky naznačují, že zase dlouho vařit nebudete. Minimálně týden, než se dojedí ty zbytky.

Žádné komentáře: