Pekáč před pečením |
- dýni,
- mrkev,
- pórek,
- brambory,
- cibuli,
- česnek,
- řepu,
- celer,
- petržel (té možná raději méně, protože je hodně aromatická),
- ...,
- sůl,
- příp. koření.
Nakrájíte oloupanou či oškrábanou rozmanitou zeleninu na drobnější části: kolečka, plátky, dílky, osolíte a dáte péct do trouby přibližně na půl hodiny.
Můžete posypat oblíbeným kořením (kmínem, provencálským, grilovacím...). Někdo lehce pokape olejem. My pečeme jenom tak nasucho a pak dlabeme s tatarkou, nebo pokapané olivovým olejem.
Recept jsem kdysi objevila v nějaké kuchařce a navzdory protestům rodiny vyzkoušela. Všem zachutnal a už se u nás několik let dělá v různých obměnách.
Žádné komentáře:
Okomentovat