čtvrtek 9. prosince 2021

Brownies

Když jsem vybírala štítky k tomuhle receptu, padlo mi do oka levné, a tak jsem hned přidala drahé, protože to bych mezi štítky asi taky měla mít. Nebylo by spravedlivé mít jenom levné recepty a taky se tvářit, že nic jiného nedělám. Otázkou je, jaký je přechod mezi levný a drahý. Od kdy je dort drahý? V podstatě vždy je zbytečný, když budete chtít šetřit. Ale tenhle do nákladů celkem umí vlézt. Pokud byste chtěli něco podobného, můžete sáhnout třeba po čokoládovém dortě, který jsem dělala dříve. Recept zde.

Použila jsem:

  • jednu 100 g hořkou čokoládu Lindt excellence 85 % kakaa (to je důvod, proč to leze do peněz, správně má být 350 g hořké čokolády),
  • 2,5 mléčné čokolády finCarré z Lídlu po 100 g,
  • 250 g másla,
  • 4 vejce,
  • lžíci třtinového cukru (správně má být 250 g, ale to je kvůli té hořké čokoládě),
  • 85 g hladké mouky,
  • čajovou lžičku kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů. 

V troubě na kamnech jsem si nechala nadvakrát opatrně rozehřát máslo s veškerou čokoládou. Chvílema mi to tuhlo, tak jsem to musela udržovat blízko kamen v teple. 

Troubu jsem po pečení bulharského tikveniku nechala zchladnout na 160 stupňů

Těsně před pečením jsem si rozšlehala ručním mixérem čtyři celá vajíčka a přidala trochu cukru. Spíš pro efekt, protože jsem to nechtěla mít přeslazené. Vaječnou směs jsem pak vmíchala do rozpuštěné čokolády s máslem. 

Vypadalo to hustě a lepivě ještě než jsem přidala mouku rozmíchanou s kypřicím práškem. Pak jsem vše nalila do formy a nechala péct půl hodiny ve formě na srnčí hřbet.

A pak nechala vychladnout ve formě.

Zdroj:

https://www.apetitonline.cz/recept/cokoladove-brownies-0

Žádné komentáře: