Špagety jsme takhle dělávali doma odnepaměti, takže netuším odkud pochází recept. Je to mírně komplikovanější verze špaget s kečupem, ale chuťově je rozhodně mnohem lepší.
Potřebujete:
- jedno balení špaget
- rajčatový protlak (140 g)
- 1 středně velkou cibuli
- 2 špetky soli a sůl na vaření špaget
- půl lžičky cukru
- 2 lžíce kečupu
- celerová nať nebo asi hrst najemno nastrouhaného celeru
- oregano
- pepř
- stroužek česneku
- nastrouhaný sýr na posypání
- petrželka na ozdobu
Cibuli nechte zesklovatět na trošce oleje. Dejte vařit špagety, pokud potřebujete 15 minut.
K cibulce přidejte protlak, plechovku můžete následně vypláchnout vodou a tou to trochu naředit, nebude se vám to připalovat. Stejně přidáte trochu (2 lžíce) vody. Osolte (2 špetky soli) a přidejte půl lžičky cukru. Přidejte trochu kečupu (2 lžíce), celerové nati (či najemno nastrouhaného celeru), oregano a pepř. Jen prohřejte, není nutné vařit. Na závěr dejte rozmačkaný stroužek česneku.
Na talíř nandejte špagety, přelijte červenou omáčkou a posypte nastrouhaným sýrem. Navrch můžete dát petrželku.
Žádné komentáře:
Okomentovat