pondělí 26. ledna 2015

Avokádová pomazánka I, II

Avokádo s pistáciemi
Suroviny pro 1 osobu:
  • 1 avokádo,
  • několik pistácií (klidně solené),
  • sůl,
  • pepř.
Zralé avokádo vydlabejte a rozmačkejte. Osolte a opepřete, vsypte několik na kousky nakrájených pistácií.

P. S.: Tenhle recept jsem objevila náhodou na začátku roku 2015 v Krkonoších, když jsem při dělání avokádové pomazánky ujídala zbylé pistácie a zjistila, že kombinace těchto dvou zelených surovin je příjemná.

Avokádo s vařeným vejcem
Suroviny pro 1 osobu:
  • 1 avokádo,
  • 1 vejce,
  • sůl,
  • pepř.
Postup: Dejte vařit vajíčko. Než bude hotové, zralé - tedy černé - avokádo vydlabte lžičkou a vydličkou jej rozmačkejte. Lehce osolte a opepřete. Uvařené vajíčko rozmačkejte a přimíchejte k avodáku. Můžete pojídat jen tak, nebo natřít na chleba.
Tip: Seženete-li v obchodech jen zelená tvrdá avokáda, nechte je doma pár dní „uzrát“.

Žádné komentáře: