neděle 2. srpna 2015

Jahodový alkohol

Když jsem byla na Sázavafestu (píši o něm zde), potkala jsem tam jednoho známého, který mi dal ochutnat jakýsi domácí chlast. Bylo to kouzelně červené a chutnalo to dobře. Když jsem zjistila, že je domácí, hned jsem se vyptávala co a jak. Místo přesného popisu mám ale pouze pár informací, ale myslím, že to bude stačit... až budou příště jahody.

Potřebujete:
  • jahody,
  • domácí meruňkovici nebo slivovici, ale můžete koupit i vodku,
  • trochu citrónu,
  • trochu fruktózy, má prý jemnější chuť než cukr.
Umyté jahody naskládejte do sklenice, osobně bych je radši přepůlila a nechte alespoň 14 dní louhovat v alkoholu. Přeceďte a přidejte trochu fruktózy a pár kapek citrónu. Užívejte opatrně!

Žádné komentáře: