Potřebujete:
- hrášek mražený nebo čerstvý (NE sterilovaný),
- 1 bramboru,
- 1 mrkev,
- 1 středně velkou cibuli,
- smetanu na šlehání,
- vývar,
- olej,
- pepř,
- sůl,
- mixér,
- kousek anglické slaniny,
- krutony (z pečiva osmažené kostky, nejlépe na česnekovém másle).
Postup
V hrnci nechte zpěnit cibuli nakrájenou na malé kostky. Zalijte vývarem a přisypte na malé kostky nakrájenou bramboru a mrkev a hrášek. Vařte doměkka přibližně 15 minut. Osolte a opepřete.
Odeberte dvě lžíce hrášku na ozdobu a zbytek rozmixujte dohladka.
Vraťte hrášek do kaše, přilijte smetanu a nechte polévku krátce zavařit.
Slaninu orestujte. Přidejte ji do polévky a nechte krátce zavařit. Podávejte s krutony.
V hrnci nechte zpěnit cibuli nakrájenou na malé kostky. Zalijte vývarem a přisypte na malé kostky nakrájenou bramboru a mrkev a hrášek. Vařte doměkka přibližně 15 minut. Osolte a opepřete.
Odeberte dvě lžíce hrášku na ozdobu a zbytek rozmixujte dohladka.
Vraťte hrášek do kaše, přilijte smetanu a nechte polévku krátce zavařit.
Slaninu orestujte. Přidejte ji do polévky a nechte krátce zavařit. Podávejte s krutony.
P. S.: Zdravé a vegetariánské to bude pochopitelně tehdy, když vynecháte slaninu a smetanu.
Žádné komentáře:
Okomentovat