úterý 25. srpna 2015

Krokodýlí polévka pro děti i dospělé

Potřebujete:
  • hrášek mražený nebo čerstvý (NE sterilovaný),
  • 1 bramboru,
  • 1 mrkev,
  • 1 středně velkou cibuli,
  • smetanu na šlehání,
  • vývar,
  • olej,
  • pepř,
  • sůl,
  • mixér,
  • kousek anglické slaniny,
  • krutony (z pečiva osmažené kostky, nejlépe na česnekovém másle).
Postup
V hrnci nechte zpěnit cibuli nakrájenou na malé kostky. Zalijte vývarem a přisypte na malé kostky nakrájenou bramboru a mrkev a hrášek. Vařte doměkka přibližně 15 minut. Osolte a opepřete.

Odeberte dvě lžíce hrášku na ozdobu a zbytek rozmixujte dohladka.

Vraťte hrášek do kaše, přilijte smetanu a nechte polévku krátce zavařit.

Slaninu orestujte. Přidejte ji do polévky a nechte krátce zavařit. Podávejte s krutony.

P. S.: Zdravé a vegetariánské to bude pochopitelně tehdy, když vynecháte slaninu a smetanu.

Žádné komentáře: