pondělí 7. září 2015

Jablečná královna

Letošní teplé slunečné léto má na svědomí nadúrodu jablek. Otázkou je, jak je zpracovat? Googlila jsem, hledala a nakonec jsem si začala říkat Jablečná královna, protože jsem zjistila, že z jablek jde udělat téměř cokoliv:
  • Honzovy jablečné knedlíky,
  • nasušit jako křížaly,
  • marmeláda, džem, rosol,
  • dort s pudinkem,
  • štrůdl v listovém těstě,
  • bábovka,
  • čatný,
  • pečený čaj,
  • smažená v těstíčku (na čínský způsob),
  • pečená v troubě (v županu),
  • šťáva, 
  • sirup,
  • ocet,
  • ...
Zkrátka vařená, pečená, smažená, sušená, odšťavněná...

Žádné komentáře: