sobota 8. dubna 2023

Zelená jarní polévka

Z velikonočního bucket listu jsem si vybrala zelenou jarní polévku a rozhodla se ji uvařit alespoň dnes, když včera na to nebyl čas. Omezené možnosti na samotě na statku bez možnosti navštívit krám předurčili jednoduchost mého pokrmu. Kdybyste to chtěli bohatší, inspirujte se třeba zde Florentýnou, ale receptů na zelenou jarní polévku najdete všude spoustu.

Potřebujete:

  • vývar (s vodou to prostě nebude ono, když nemáte ani smetanu),
  • nějaký tuk, např. sádlo, jen trošku, aby vám na něm zpěnila cibulka,
  • cibulku (normální nebo jarní, nebo pórek),
  • jarní bylinky: měla jsem jen kopřivy, pár lístků jitrocele a šnytlík od sousedky, ale použít můžete medvědí česnek, pampeliškové listy, sedmikrásky, špenát, polníček, rukolu, mrkvovou nať, řebříček nebo bršlici, případně mražený hrášek)

Osmahněte cibulku do sklovata na trošce tuku. Zalijte vývar a přiveďte k varu. Vsypte bylinky, nechte tři minuty povařit a rozmixujte ponorným mixérem. Můžete podávat! Dobrou chuť.

Zelená jarní polévka

Žádné komentáře: