Pondělní večeře si žádá něco trochu úchylného na začátek týdne. ;-)
Potřebujete:
- růžičkovou kapustu
- 1 lžíce medu
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce láku z nakládaných citronů
- špetka pepře
Mezitím smíchejte v misce všechny ostatní suroviny a samozřejmě ochutnejte. Záměrně tam chybí sůl, protože kapustičky bývají dost často slané už díky tomu vaření v přesolené vodě. Já ji pak dávám kozám, neboť ji milují a trošku soli můžou. Navíc citrony, které mám naložené v soli, to také celé dost osolí, zejména když používáte ten lák.
A pochvala tohoto receptu na závěr? Manžel se divil, proč dělám takové recepty až teď, když už máme skoro po kapustičkách. Asi proto, že s kapustičkami jsem toho moc nenašla a tohle je můj vlastní výtvor v rámci snahy spotřebovat naložené citrony, abych mohla naložit nové. Ale o tom zase příště.
P. S.: Tahle zálivka se dá samozřejmě použít i do jiných salátů. Zkoušeli jsme ještě do ředkvičkového, ale už to nemělo takové grády.
Žádné komentáře:
Okomentovat