Potřebujete:
- slaninu nebo špek,
- cibuli,
- cuketu,
- uvařený květák a brokolice,
- nakládaná kukuřice,
- kuskus,
- vajíčko,
- sůl,
- pepř.
Kuskus zalijte horkou vodou a nechte sedm minut odstát, nebo použijte návod na balení. Na slanině opečte dosklovata cibulku a pak přidejte na kostičky nakrájenou cuketu. Opečte a přidejte předem uvařený květák nebo brokolici. Prohřejte a vsypte nakládanou kukuřici. Vsypte kuskus a vyklepněte vajíčko. Osolte, opepřete a pořádně promíchejte. Osobně přidávám ještě kurkumu – jako do většiny ostatních slaných jídel tohoto typu.
Na chuti se nejvýrazněji podílí špek, vajíčko a pepř, takže nemusíte mít obavy ani z lidí, co zeleninu moc nejedí. Talíř můžete dozdobit rajčátkem nebo paprikou, ať si taky užijete červenou barvu, když už tam žlutou, zelenou i bílou (květák) máme.
Žádné komentáře:
Okomentovat