Dříve, než si koupíte mleté koření, zamyslete se nad tím, jestli se nedá koupit jako celé. Namlít si ho můžete těsně před přípravou, takže pak vám pak bude krásně vonět a nebude vyčichlé. Namlít si pepř není nic těžkého. Můžete použít zakoupený mlýnek a některé se rovnou v mlýncích prodávají. Jen pozor na ty jednorázové plastové. (Nechcete si okořenit jídlo i plastem, že?)
Kamarád kuchař je však zásadně proti mlýnkům a doporučuje vždy raději používat hmoždíř. A to buď těžký kamenný, který vám nebude při práci utíkat, nebo kovový. Doufám, že se nepletu. Takže můj maličký dřevěný/bambusový (nebo jaký) rozhodně vhodný není.
Tip: Když chcete v hmoždíři rozstlouct jen trošku koření, můžete k němu přidat buď sůl (u slaných pokrmů) nebo cukr. Půjde to o trochu lépe. Nevím, kde jsem to vyčetla, ale při drcení římského kmínu na baba ganoush se mi to vyplatilo. Jinak mi totiž z hmoždíře vyskakoval jako živej.
Tip: Když chcete v hmoždíři rozstlouct jen trošku koření, můžete k němu přidat buď sůl (u slaných pokrmů) nebo cukr. Půjde to o trochu lépe. Nevím, kde jsem to vyčetla, ale při drcení římského kmínu na baba ganoush se mi to vyplatilo. Jinak mi totiž z hmoždíře vyskakoval jako živej.
Žádné komentáře:
Okomentovat