Potřebujete:
- 300 g ječné mouky,
- 1 lžíci kakaa,
- 1 lžíci kypřicího prášku bez fosfátů,
- 2 lžíce sladěnky (lze nahradit 70 g cukru),
- 80 g másla,
- 2 vejce,
- 50 ml jogurtu (lze nahradit mlékem nebo džemem).
Postup
Zvlášť zpracujte sypkou směs a zvlášť tekutou. Do sypké směsi můžete vmíchat nasekané oříšky, semínka, čokoládu nebo sušené ovoce. Předehřejte troubu na 175°C a vmíchejte tekutou směs do sypké. Formičky plňte asi 1 cm pod okraj, neboť nakynou.
Zvlášť zpracujte sypkou směs a zvlášť tekutou. Do sypké směsi můžete vmíchat nasekané oříšky, semínka, čokoládu nebo sušené ovoce. Předehřejte troubu na 175°C a vmíchejte tekutou směs do sypké. Formičky plňte asi 1 cm pod okraj, neboť nakynou.
Po vyklopení je chvíli nechte odpočinout ve formičkách a pak je vyklopte. Nejchutnější jsou čerstvé.
Žádné komentáře:
Okomentovat