čtvrtek 30. října 2014

Ječné muffinky

Potřebujete:
  • 300 g ječné mouky,
  • 1 lžíci kakaa,
  • 1 lžíci kypřicího prášku bez fosfátů,
  • 2 lžíce sladěnky (lze nahradit 70 g cukru),
  • 80 g másla,
  • 2 vejce,
  • 50 ml jogurtu (lze nahradit mlékem nebo džemem).
Postup
Zvlášť zpracujte sypkou směs a zvlášť tekutou. Do sypké směsi můžete vmíchat nasekané oříšky, semínka, čokoládu nebo sušené ovoce. Předehřejte troubu na 175°C a vmíchejte tekutou směs do sypké. Formičky plňte asi 1 cm pod okraj, neboť nakynou.

Po vyklopení je chvíli nechte odpočinout ve formičkách a pak je vyklopte. Nejchutnější jsou čerstvé.

Žádné komentáře: