Potřebujete:
- filátko z platýse,
- olivový olej nebo ghí (či máslo),
- 3 stroužky česneku,
- 1 pórek – dejte si ho, kolik máte rádi, doporučuji polovinu,
- 1 citron,
- sůl,
- pepř,
- + příloha, např. vařené brambory, celerová kaše s kapary jenom vynechte špek apod. Ale dietní to je, i když přílohu vynecháte a chutná to výborně!
Platýse rozmrazte a nechte chvíli při pokojové teplotě. V troubě ho můžete upéct – to trvá tak 15 minut na 200 °C, nebo ogrilovat – to trvá tak 3 minutky – podle vlastní chuti a možností trouby. Předtím ho však osolte a opepřete a pokapte olejem.
Nebo si můžete platýse osmažit na pánvi na ghí (másle) – chutná ještě lahodněji
Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky, pórek na kolečka nebo tenké nudličky, bude to vypadat exotičtěji. Obojí těsně před tím, než bude ryba hotová opečte dozlatova na trošce olivového oleje. Pokapejte šťávou z citronu – raději ochutnejte, než abyste to přehnali, pak osolte a nandejte na platýse na talíři.
P. S.: Bylo to vynikající! I když jsem to napoprvé přehnala s tím citronem. Druhý pokus se mi vydařil lépe, dala jsem asi jen pět kapek citronu.
Nebo si můžete platýse osmažit na pánvi na ghí (másle) – chutná ještě lahodněji
Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky, pórek na kolečka nebo tenké nudličky, bude to vypadat exotičtěji. Obojí těsně před tím, než bude ryba hotová opečte dozlatova na trošce olivového oleje. Pokapejte šťávou z citronu – raději ochutnejte, než abyste to přehnali, pak osolte a nandejte na platýse na talíři.
P. S.: Bylo to vynikající! I když jsem to napoprvé přehnala s tím citronem. Druhý pokus se mi vydařil lépe, dala jsem asi jen pět kapek citronu.
Žádné komentáře:
Okomentovat