Alkohol, macerace
Arancello = pomerančový likér (jako je limoncello z citronů)
Citronový extrakt: lze stejně udělat i vanilkový nebo skořicový
Jahodový likér: inspirace
Limoncello: 1. varianta, 2. varianta, deník mého limoncella, 3. a 4. varianta
Svatojánský likér – ořechovka: příprava, moje první ořechovka
Třešňový likér: neosvědčilo se, světlé vodnaté třešně mají málo výraznou chuť, lepší by byly asi višně, nebo nějaká jiná odrůda třešní. Ale opít se při jejich konzumaci opravdu dá snadno.
Koláče, buchty, zkrátka pečení
Panettone: něco jako italská vánočka, pokud vás zajímají regionální recepty, doporučuji vlastní stránku Recepty podle země původu
Perníčkové pokusy: samostatný článek, prababiččin recept na perníčky
Zapečená dýně na sladko: ideální jsou malé dýně jako dezert
Marmeláda, džem, povidla
Nakládání a zavařování
Citrony nakládané v cukru a soli: moc mi nechutnalo, preferuji ty nakládané pouze v soli (připadají mi dokonce lepší než kupované).
Ředkvičky s umeoctem: recept od Heleny Vlašínové
Ostatní
Žádné komentáře:
Okomentovat