pátek 12. června 2015

Rady pro začínající hospodyňky

Pro začínající kuchařky v domácnosti jsem připravila pár rad od starších a moudřejších, aneb lepší poučit se na cizích chybách. Samozřejmě budou různé poznámky přibývat... taky se pořád učím (i ze svých chyb). Horší je, že některé opakuji!
  • Vejce nejdřív očuchej, než je přidáš do těsta. Naťukni nožem, čuchni a pak případně rozpul a přidej k těstu, do misky či kamkoliv jinam.
  • Játra se solí až po usmažení, jinak ztvrdnou.
  • Cibule se krájí. Když ji dáte do mixéru na delší dobu, zhořkne. Opravdu.
 Trocha psychologie:
  • Na recept se podívej dřív než před samotným vařením, možná se má něco rozležet, roztát, příp. až po smíchání uležet nebo vychladit. Tento čas je potřeba připočítat k přípravě, abyste jídlo, které trvá půl hodiny nejedli místo v šest v deset, protože předtím musí vykynout těsto.

Žádné komentáře: