pátek 26. září 2014

Česnečka (oukrop)

Potřebujete:
  • 2 stroužky česneku,
  • 4 lžičky sádla nebo 2 lžíce olivového oleje,
  • 0,5 litru vody,
  • trocha sušené majoránky,
  • 1 lžíce sojové omáčky.
Postup
Do hlubokého talíře rozmačkejte dva stroužky česneku (nebo jej utřete se solí), přidejte sádlo nebo olej a zalijte vroucí vodou. Přikusovat můžete chleba, nebo si do polévky vhodit osmažené kostičky topinek. Takhle zněl původní recept, my si ještě do talíře rozemneme trošku majoránky a pár kapek (až lžíci) maggi (klasik) omáčky.

Do královské verze můžete přidat šunku a tvrdý sýr nakrájené na kostičky.


P. S.: Dle Wikipedie se maggi používá především k dochucení polévek, omáček a salátů, svým složením je podobné sójové omáčce a původně sójové boby obsahovalo. Dnes je v něm voda, sůl, pšeničný lepek, méně než 2 % pšeničných otrub, cukr, ocet, umělá příchuť, inosinan sodný (E631), guanylan sodný (E627), dextróza a karamelové barvivo. Jedna dávka (čajová lžička) obsahuje 400 mg soli, což odpovídá 17 % denní dávky sodíku.
 
Zdroje:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Maggi

Žádné komentáře: