neděle 21. září 2014

Podzimní vaření

Napadlo mě, že bych mohla udělat speciální štítek pro recepty vhodné pro to které období však víte, jak dneska frčí dělat jídlo z čerstvých právě dostupných surovin. A myslím, že to je rozumný trend. Takže na podzim se hodí recepty z(e): 
  • cuket,
  • česneku,
  • dýní,
  • hub,
  • nových brambor,
  • řepy, 
  • švestek.
A víte co? Příští týden budu zveřejňovat právě takové recepty.

A ten štítek? Nevím, ještě si to rozmyslím, aby tu nebylo přeštítkováno.

Cuketu můžete upravovat všemi možnými způsoby – smažit, péct – udělat z ní polévku...

Česnek můžete využít v česnečce nebo při potírání topinek... také si doma můžete udělat tatarák.

Z dýně si můžete udělat polévku, přidat ji do zeleniny na pečení do trouby, nebo z ní udělat koláč...

Houby se dají jíst dušené s masem, nebo jen s těstovinami, obalované a smažené jako řízky, sušit a v zimě přidávat do polévek...

Nové brambory se hodí do salátů, i na pečení (s česnekem nebo kořením), můžete si je udělat „na loupačku...

Řepa chutná výborně pečená v troubě a to dokonce i těm (= já), kteří ji nemají rádi ze salátů s křenem ze školních jídelen. 

Ze švestek můžete udělat koláč, dát si je teplé k makové zmrzlině, nebo si je naložit do rumu...

Žádné komentáře: